Glass i glas med chokladtak

Konjak och hjortron är en god kombination. Här med vaniljglass i glas under chokladtak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g hjortron - frysta, eller hjortronsylt
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk konjak
  • 0,5 l vaniljglass
  • 50 g mörk choklad - mörk

Gör så här

  1. Rör ut hjortronen med florsocker och konjak – sylten med enbart konjak.

  2. Fördela blandningen i fyra dessertglas. Lägg i glassen, släta till ytan och ställ in i frysen under folie.

  3. Inför serveringen: Smält chokladen i mikrovågsugnen och stryk ett tunt lager över glassen. Temperera gärna glasen i rumstemperatur 10 minuter innan de serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!