Glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja

Recept på glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja. Denna rätt är glutenfri och får härligt nötig smak av det brynta smöret. Hacka gärna ner en chili eller servera chilisås till.

Ingredienser

  • 1 burk räkor - handskalade (550 g/300 g avrunnen vikt)
  • 100 g smör
  • 1 dl soja - japansk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g vitkål
  • 200 g glasnudlar
  • 450 g wokblandning - fryst
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det har fin färg och doftar nötigt. Tillsätt sojan.

  2. Skala och tunnskiva lök och vitlök. Ansa och strimla vitkålen.

  3. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  4. Stek wokblandningen i olja ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och kål och woka ytterligare ca 3 min.

  5. Blanda ner nudlarna med soja-smöret. Låt räkorna rinna av och blanda ner dem i nudlarna. Garnera med koriander.

Recept av Jeanette Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!