33333

Glasnudelsallad med ägg och räkor i salt och syrlig dressing med mycket ­umamismak av torkade alger.

För 1 person:

Ingredienser

0,5 paprika
100 g glasnudlar, kokta
50 g räkor, räkor
50 g blandad sallad
1 ägghalva
1 tsk furikakeblandning

Dressing:

1 msk ljus soja
2 tsk lime, pressad 
1 msk rapsolja

10 minuter

Glasnudelsallad med ägg och räkor – gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll den i burken. Kärna ur paprikan och skär den i skivor. Lägg ner i dressingen.
  2. Klipp nudlarna i mindre bitar. Lägg ner dem i burken med räkor och sallad ovanpå.
  3. Toppa med ägghalva och furikakeblandning.

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering. 

Fler recept med: Picknick, Sallader