00000

Nötterna ska serveras varma, direkt från kastrullen, annars stelnar glasyren.

För 8 person(er)

Ingredienser

200 g cashewnötter
1 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 msk risvinäger
1 msk honung
1 liten röd thaichili eller spansk peppar
1 msk färsk ingefära finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad

Garnering:

1 salladslök

Glaserade cashewnötter

1. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan.
2. Blanda vatten, socker, risvinäger och honung i en kastrull. Koka upp och koka 4 min utan lock till en simmig sås.
3. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner den, tillsammans med ingefära, vitlök och de varma nötterna, i kastrullen. Låt koka 1 minut utan omrörning. Dra kastrullen åt sidan och låt vila 5 min.
4. Finstrimla salladslöken. Häll upp nötterna i en skål och garnera med salladslöken. Servera genast så att nötterna fortfarande är varma.

Fler recept med: Ärter och bönor, Fest, Smårätter