00000

Glaserad kålrabbi, blomkålscrème, havskräfta och brynt smör-vinägrett är en lyxig förrätt.

För 4 personer:

Ingredienser

4 havskräftstjärtar, råa
1 kålrabbi, (ca 250 g)
1 dl vatten
1 msk smör, + 1 msk
2 krm strösocker
2 krm salt, + 2 krm

Blomkålscrème:

150 g blomkål, utan blast
0,5 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk salt

Brynt smör- och valnötsvinägrett:

50 g smör
30 g valnötter
0,5 msk äppelcidervinäger

Garnering:

smörgåskrasse

20 minuter

Glaserad kålrabbi, blomkålscrème, havskräfta och brynt smör-vinägrett – gör så här:

  1. Crème: Skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i mjölk och grädde i en kastrull under lock, ca 8 min. Mixa blomkål och kokspad slätt med mixerstav. Krydda med salt.
  2. Vinägrett: Bryn smöret med nötterna tills det är lätt brynt och börjar dofta nötigt. Häll i vinägern och ta kastrullen från plattan.
  3. Skala kålrabbin och skär bort 1 cm nederst. Skär den i 1 cm stora tärningar.
  4. Koka upp vattnet med 1 msk smör och lägg ner kålrabbitärningarna. Koka ca 3 min. Ta upp kålrabbin och koka ner smörvattnet tills det är lätt brynt. Lägg tillbaka kålrabbin och tillsätt socker och 2 krm salt. Låt koka ca 1 minut.
  5. Krydda havskräftstjärtarna med 2 krm salt. Stek dem i 1 msk smör ca 30 sekunder på varje sida.
  6. Fördela blomkålscrèmen på tallrikar och lägg på havskräftstjärtarna. Lägg på kålrabbin och häll över vinägretten. Klipp över lite krasse och servera direkt.
Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Skaldjur