Glaserad kaka med passion och citron

Underbar kaka som håller sig saftig i flera dagar tack vare glasyren.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron

Glasyr

  • 1 - 2 passionsfrukter
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner det. Rör ner citronskal och citronsaft.

  3. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min. Ta ut kakan och stjälp upp den ett på galler för att svalna.

  4. Glasyr: Dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet i en skål. Blanda ner citronsaft och florsocker. Vispa till en jämn, tunn glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan. Låt kakan kallna innan den skärs i skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!