Mjuk citronkaka

Recept på mjuk citronkaka med glasyr - blir bara godare om den får stå till sig ett par timmar för att bli riktigt tung och citronmättad.
Sébastien Boudet
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 g smör - osaltat
  • 3 ägg
  • 2,5 dl rörsocker - fint
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron - rivet skal

Glasyr

  • 1 citron - pressad saft
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggpöset tillsammans med smör och citronskal. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter.

  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.

  3. Blanda citronsaft och socker.  Häll glasyren över den nybakade kakan och låt den kallna i formen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!