Mjuk citronkaka
Recept på mjuk citronkaka med glasyr - blir bara godare om den får stå till sig ett par timmar för att bli riktigt tung och citronmättad.
Ingredienser
- 150 g smör - osaltat
- 3 ägg
- 2,5 dl rörsocker - fint
- 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
- 1 tsk bakpulver
- 1 citron - rivet skal
Glasyr
- 1 citron - pressad saft
- 1 dl strösocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggpöset tillsammans med smör och citronskal. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter.
-
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.
-
Blanda citronsaft och socker. Häll glasyren över den nybakade kakan och låt den kallna i formen.