Glace au four
Kaka
- 3 ägg - vitor
- 0,5 dl strösocker
- 3 ägg - gulor
- 0,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl potatismjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- kakform - rund, ca 24 cm i diameter
Maräng
- 4 ägg - vitor
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk citron - pressad
Fyllning
- 0,5 l vaniljglass
- 0,5 l mangosorbet - eller annan sorbet
Tillbehör
- jordgubbar - eller andra färska bär
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna i en bunke ca 1 minut. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Rör ner äggulor. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.
-
Sätt ugnen på 250° grill. Skär kakan i 6 tårtbitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 3.Vispa äggvitor i en bunke ca 1 minut. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till ett fast skum. Vispa ner pressad citron.
-
Lägg sorbet på varje kakbit, lägg glass över och täck dem med maräng. Grädda mitt i ugnen ca 3 min tills marängen får lite färg. Passa noga för det kan gå fort. Servera direkt med t ex jordgubbar.