44444

Ginger Basil innehåller två olika sorters sockerlag vilket ger drinken fin smak. Det är festligt att toppa upp med lite alkoholfritt bubbel istället för soda eller läsk.

För 1 glas:

Ingredienser

2 cl ingefärssockerlag, se recept
2 cl basilikasockerlag, se recept
3 cl lime, pressad
1 isbit, stor
mousserande vin, alkoholfritt

Ingefärssockerlag, ca 3 dl:

5 msk ingefära, riven
2 dl strösocker
2 dl vatten

Basilikasockerlag, ca 3 dl:

0,5 kruka basilika
2 dl strösocker
2 dl vatten

Garnering:

basilikablad

10 minuter + tid att kallna

Ginger Basil – gör så här:

 

  1. Ingefärssockerlag: Koka ingefära, socker och vatten till en simmig lag. Sila och låt kallna.
  2. Basilikasockerlag: Koka basilika, socker och vatten till en simmig lag. Sila och låt kallna.
  3. Blanda de båda sockerlagarna med limesaft i ett rocksglas. Lägg i en isbit och fyll på med bubbel. Garnera med basilikablad.
Fler recept med: Drinkar, Dryck, Kalla drycker