Gin sour

Recept på gin sour, en gindrink med sockerlag, äggvita och färskpressad citron. Gin sour skakas i två omgångar.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 24 cl gin
  • 12 cl citron - pressad
  • 8 cl sockerlag - se recept
  • 1 äggvita
  • isbitar

Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Garnering

  • citronskalsstrimlor

Tillbehör

  • nötter - salta

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka socker och vatten till en simmig lag. Låt kallna.

  2. Skaka gin, citronsaft, sockerlag och äggvita kraftigt i en shaker så att det bildas ett fint skum. Tillsätt rikligt med is och skaka tills drinken är riktigt kall. Sila upp i glas. Garnera med en citronskalsstrimla och servera med salta nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!