Gin fizz med Aperol

Gin fizz med Aperol är en festlig fredagsdrink. Aperol ger drinken bra stadga med sin lite bittra ton och härliga färg. Drinkarna blir bäst om man använder en shaker och skakar två åt gången. Därför är receptet på två drinkar. Servera som longdrink i höga raka glas.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 cl gin
  • 4 cl Aperol
  • 4 cl citron - pressad
  • 1 msk agavesirap
  • 2 tsk äggvita
  • 3 dl is
  • 6 cl club soda

Gör så här

  1. Skaka gin, Aperol, citronsaft, sirap och äggvita i en shaker så att sirapen löses upp. Tillsätt is och skaka ytterligare ca 20 sekunder.

  2. Lägg några stora isbitar i glasen och häll upp drinken så att skummet lägger sig överst. Fyll på med club soda och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!