GI-sallad med mango och räkor

Både gott, nyttigt och samtidigt ursnabbt och lättlagat! Recept från GI Viktkoll.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g räkor - skalade
  • 6 dl quinoa - röd eller svart koka enligt beskrivningen
  • 1 pkt sockerärter
  • 2 avokado
  • 2 dl alger - tillaga enligt förpackningen
  • 2 mango - alt frysta ett paket bitar
  • 250 g sallad - blandad såsom rucola, mangold
  • 1 fänkål
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 1 kruka dill
  • 1 citrongräs

Gör så här

  1. Tillaga quinoa, alger och skala räkorna. Tärna mangon och avokadon. Skär fänkålen i bitar. Sockerärtorna kan vara antingen råa eller så kokar du dem i 2–4 minuter.

  2. Blanda quinoa med sallad, fänkål, sockerärtor, alger, klippt dill, mango, räkor (spar några att dekorera med), tomater (spar några att dekorera med). Pressa över citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!