Getosttarte med blodapelsin

Getosttarte med blodapelsin är både salt, syrligt, sött och frasigt och dessutom busenkelt. Det perfekta tilltugget!
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg - kyld (250 g)
  • 200 g chèvreost
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 blodapelsiner
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär till den så att den blir något rund.

  2. Smula getosten över mitten på smördegen, spara kanterna fria. Strö över flingsalt.

  3. Skär bort allt skal från apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Fördela skivorna på getosten.

  4. Vik över degkanterna in mot mitten lite omlott. Vispa upp ägget och pensla degen med äggvispet.

  5. Grädda tarten mitt i ugnen ca 20 min tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna. Skär i bitar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!