00000

I stället för smördegssnurror kan du skiva ciabattabröd, breda på getostkrämen och gratinera dem ca 10 min i 225°. Bra att servera som tilltugg att ta med handen.

För 10 person(er)

Ingredienser

Snurror

1 färdigkavlad smördeg 25x42 cm (kylvara)
200 g chèvreost
1 stor vitlöksklyfta
250 g kesella
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Paprikamarmelad

1 gul lök
2 paprikor, röd, gul eller orange
1 jalapeño
1 msk olivolja
4 msk råsocker
1 dl vitt vin
2 msk balsamvinäger av äpple
0,5 tsk salt

1. Snurror: Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 3 lika stora delar.
Blanda samman chèvreost, pressad vitlök, kesella, salt och peppar till en smet. Fördela blandningen på degbitarna. Rulla ihop dem och skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 min tills de fått lite färg.
2. Paprikamarmelad: Skala och finhacka löken. Ansa och strimla paprikorna. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Hetta upp olja i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull och fräs lök, paprika och jalapeño på medelgod värme utan att de tar färg ca 2 min.
Häll på socker och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vinäger och salt och låt alltsammans puttra ca 15 min tills det mesta av vätskan kokat bort.
3. Servera snurrorna helst lite varma med ljummen paprikamarmelad.

Fler recept med: Förrätter, Övrigt