Getostquesadilla med bönsalsa

Getosten ger god sälta och lyfter rätten rejält. Snabbt, enkelt och populärt hos de flesta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokryddmix - (40 g)
  • 1 dl vatten
  • 100 g getost
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk rapsolja
  • 1 burk kidneybönor - (400 g)
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i en släpplätt- stekpanna. Tillsätt kryddmixen och vatten. Koka ihop ca 5 min och låt svalna. Smula i getosten.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda grönsakerna med 1 msk olja, salt och peppar.

  3. Lägg köttfärsröran mellan två tortillabröd. Stek i 1 msk olja ca 2 min på varje sida i en stekpanna. Skär quesadillan i tårtbitar. Servera bönsalsan till.

Ca 560 kcal per portion, 28 g fett, 39 g protein, 35 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!