00000

En paj där bara bottnen gräddas. Ostfyllningen stelnar i kylskåp.

För 16 bitar

Ingredienser

Pajdeg

4 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk mjölk

Getostcrème

3 gelatinblad
2 dl mjölk
500 g getost
400 g philadelphiaost
1 vitlöksklyfta pressad
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering

25 g pinjenötter
2 msk flytande honung
10 oreganoblad

1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter och nagga botten med en gaffel.
2. Kyl pajen ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175°.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
3. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp mjölken och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löses upp ordentligt. Ta bort det yttersta skalet på getosten.
4. Mixa sedan resterande ingredienser med gelatinmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll över i pajformen och låt stelna några timmar i kylen.
5. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna tills de har fått fin färg.
6. Skär upp pajen i portionsbitar och häll över honung och rostade pinjenötter. Garnera med oreganobladen.