Getostmousser

Krämiga små mousser lagas dagen före och serveras till laxsalladen. Receptet räcker till 6 formar, så om picknicken görs för bara två blir det några över till en annan dag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 100 g philadelphia - light
  • 100 g getost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 tsk bladpersilja - till garnering
  • 6 formar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

  2. Lyft upp och smält dem i lite av creme fraichen över svag värme.

  3. Blanda gelatinlösningen med resten av creme fraichen, philadelphiaosten, getosten, salt, peppar och citronsaft.

  4. Fördela massan i vattensköljda formar och ställ dem kallt att stelna 1–2 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!