Getostkyckling med vinbärssås

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 100 g chèvreost - i skivor
  • 1 tsk rosmarin - färsk hackad

Sås

  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk rosmarin - färsk hackad
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • potatisklyftor
  • grönsaker - ugnsrostade
  • vinbärsgelé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.

  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i smör ca 5 minuter per sida.

  3. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Lägg på osten och krydda med rosmarin.

  4. Sås: Vispa ihop vatten, fond, gelé, rosmarin och majsstärkelse i en kastrull. Låt det koka upp. Vispa i smöret.

  5. Gratinera kycklingen i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta, 2-3 minuter.Servera kycklingen med såsen och en klick gelé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!