00000

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
100 g chèvreost, i skivor
1 tsk färsk rosmarin, hackad

Sås

3 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk vinbärsgelé
1 tsk färsk rosmarin, hackad
2 tsk Maizena majsstärkelse
2 msk smör

Tillbehör

, potatisklyftor och ugnsrostade grönsaker, vinbärsgelé

20 min

1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.
2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i smör ca 5 minuter per sida.
3. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Lägg på osten och krydda med rosmarin.
4. Sås: Vispa ihop vatten, fond, gelé, rosmarin och majsstärkelse i en kastrull. Låt det koka upp. Vispa i smöret.
5. Gratinera kycklingen i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta, 2-3 minuter.Servera kycklingen med såsen och en klick gelé.