Getostkakor  

Getostkakor är ett perfekt drinktilltugg som går att baka i förväg och frysa in.  
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 75 g chèvreost

Garnering

  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Smula ner ­getosten och blanda lätt. Lägg degen i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla små bollar av degen och lägg dem på en plåt med ­bakplåtspapper. Platta till kakorna med handflatan och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills ­kakorna fått fin färg. Låt kallna på ­galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!