55555

Getostkakor är ett perfekt drinktilltugg som går att baka i förväg och frysa in.  

För 50 kakor:

Ingredienser

75 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
1 ägg
75 g chèvreost

Garnering:

2 tsk flingsalt

20 minuter + 30 minuter i kyl + 15 minuter i ugn

Getostkakor – gör så här:

  1. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Smula ner ­getosten och blanda lätt. Lägg degen
    i kylen ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla små bollar av degen och lägg dem på en plåt med ­bakplåtspapper. Platta till kakorna med handflatan och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills ­kakorna fått fin färg. Låt kallna på ­galler.