Getostfyllda melonrullar med stekta endiver, pinjenötter & balsamreduktion

Recept på getostfyllda melonrullar. Ostrullen kan förberedas och läggs ihop strax före serveringen. Som tillbehör serveras en balsamreduktion (crema di balsamico).
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 melon - cantaloupe

Fyllning

  • 200 g getost
  • 1 msk timjan - hackad, färsk
  • 2 msk pinjenötter - rostade

Endiver

  • 2 endiver
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk råsocker
  • 1 krm salt

Garnering

  • pinjenötter - rostade
  • Creme de balsamico
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skiva melonen mycket tunt i så stora skivor som möjligt. Låt skivorna torka på en handduk till strax före servering.

  2. Fyllning: Skär bort kanterna på getosten. Mosa den och blanda med timjan och pinjenötter.

  3. Endiver: Skär endiverna i 1/2 cm tjocka ringar. Stek dem hastigt på hög värme i olivolja och råsocker. Smaka av med salt.

  4. Servering: Lägg melonskivorna omlott, som ett taktegel på plastfolie, ca 15x30 cm. Forma getostblandningen till en lika lång rulle och lägg den på övre delen av melonbädden. Rulla ihop till en tät rulle med hjälp av plastfolien. Skär rullen i 8 bitar.

  5. Fördela endiven på tallrikarna. Lägg ostrullen ovanpå. Garnera med rostade pinjenötter, balsamreduktion och några gräslöksstrån.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!