00000

För 4 personer

Ingredienser

500 g lammytterfilé
150 g getost, chevre
2 tsk timjan, finhackad
1 tsk rosmarin, finhackad
0,5 tsk salt
0,5 dl crema de balsamico
0,5 dl vatten

GARNERING

1 timjan
1 rosmarin
1 krm flingsalt
1 krm vitpeppar, nymald

Getostfylld lammytterfilé med örtbalsamico – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 100°. Putsa lammfilén och snitta upp den på längden som en rulltårta.
  2. Blanda getosten med timjan och rosmarin. Bred blandningen på köttet och rulla ihop. Rulla först in det i plastfilm, som en smällkaramell, därefter även i ugnsfolie.
  3. Sätt i en termometer och ugnsstek till 60-62° innertemperatur.
  4.  Ta ut och låt köttet svalna i sin förpackning. Skär det inför serveringen i 3 cm breda bitar.
  5. Späd balsamicon med vatten och servera den ringlad på assietterna ihop med lammrullen. Garnera med timjan och rosmarin, strö över flingsalt och peppar.
Fler recept med: Barn och familj, Lamm, Smårätter