Varm getostbakelse med lingon och kola

Vill du variera kan du servera hjortronmylta till.
Servera getostkakan direkt med kolagrädde och rårörda lingon.
Servera getostkakan direkt med kolagrädde och rårörda lingon. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 citron
  • 300 g getost - mjuk, utan kant
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mandelspån

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl karamelliserad mjölk
  • 1 dl lingon - rårörda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet.

  2. Lägg citronskalet i en matberedare med getost, ägg, socker och grädde. Mixa tills det blir slätt. Häll smeten i sex ugnssäkra portionsformar eller en stor form, ca 15 x 20 cm.

  3. Strö över mandeln och grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min, tills den har stannat. Stor form gräddas ytterligare 15 min.

  4. Vispa grädden och blanda med den karamelliserade mjölken.

  5. Servera getostkakan direkt med kolagrädde och rårörda lingon.

Recept av Cecilia Hansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!