Gelato av blåbär och björnbär

Gelato av blåbär och björnbär är en snabbgjor glass. För att få gelaton att ligga still på tallriken kan man först strössla krossade maränger på tallriken och därefter lägga på glassen.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 225 g blåbär - eller en blandning av mörka bär
  • 1 clementin - eller satsumas
  • 150 g skyr - med vaniljsmak eller vaniljkvarg
  • 1 msk florsocker

Garnering

  • 2 dl blåbär - eller björnbär
  • 4 kvistar mynta

Gör så här

  1. Skölj clementinen noga i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft. Häll de frysta bären, saft och skal av clementin, samt vaniljskyr och florsocker i en liten matberedare. Mixa till en slät gelato. Stanna mixern och skrapa ner från kanterna då och då.

  2. Häll upp gelaton i en frysförpackning och ställ i frysen under middagen. Då får den lagom fast konsistens. Fryser den för länge blir den hård och får inte samma krämiga konsistens.

  3. Skeda upp gelaton i glas och garnera med bär och mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!