Gazpacho

Recept på gazpacho. Gör soppan ganska tjock och späd  med isbitar vid servering. Köp färdiga krutonger och strö dem på soppan vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 - 8 tomater - (ca 600 g) färska
  • 0,5 gurka - (200 g)
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 chili - t ex röd spansk peppar
  • 1 burk tomater - (400 g) passerade
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 1 rödlök - liten
  • 1 paprika - liten röd
  • 0,5 gurka
  • 1 påse krutonger
  • isbitar

Gör så här

  1. Skär bort stjälkfästet och halvera tomaterna. Skala gurkan om skalet är beskt. Skala vitlöken. Finhacka chilin.

  2. Mixa tomater, gurka, vitlök och chili i en matberedare eller mixer. Tillsätt tomater, vinäger och salt.

  3. Tillbehör: Skala löken, kärna ur paprikan. Finhacka lök, paprika och gurka.

  4. Servera soppan i små glas (ca 1 dl per pers) med is. Låt gästerna tillsätta krutonger och grönsaker.

  5. Tips! Soppan räcker till 8 personer som förrätt och fyra om du vill ha den som huvudrätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!