00000

Recept på gazpacho. Gör soppan ganska tjock och späd  med isbitar vid servering. Köp färdiga krutonger och strö dem på soppan vid servering.

För 8 pers som förrätt

Ingredienser

6-8 tomater (ca 600 g) färska
0,5 gurka (200 g)
0,5 vitlöksklyfta
0,5 chili, t ex röd spansk peppar
1 burk tomater (400 g) passerade
1,5 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt

Tillbehör:

1 rödlök liten
1 paprika liten röd
0,5 gurka
1 påse krutonger
isbitar

Gazpacho – gör så här:

  1. Skär bort stjälkfästet och halvera tomaterna. Skala gurkan om skalet är beskt. Skala vitlöken. Finhacka chilin.
  2. Mixa tomater, gurka, vitlök och chili i en matberedare eller mixer. Tillsätt tomater, vinäger och salt.
  3. Tillbehör: Skala löken, kärna ur paprikan. Finhacka lök, paprika och gurka.
  4. Servera soppan i små glas (ca 1 dl per pers) med is. Låt gästerna tillsätta krutonger och grönsaker.

Tips! Soppan räcker till 8 personer som förrätt och fyra om du vill ha den som huvudrätt.