Gazpacho med vattenmelon och mynta
Gazpacho med vattenmelon och mynta är det som gäller heta sommardagar. Denna är frisk och får dessutom lite extra hetta av chili.
Ingredienser
- 500 g vattenmelon
- 500 g tomater - i olika färger
- 0,5 gurka
- 1 selleristjälk
- 1 schalottenlök
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
- 0,5 kruka basilika
- 0,5 kruka mynta
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl äppelcidervinäger
Garnering
- koriander
- olivolja
Tillbehör
- surdegsbröd
Gör så här
-
Halvera och kärna ur melonen. Skala och skär den i bitar. Tärna tomaterna. Skala gurkan och skär den i bitar. Skär selleristjälken i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och strimla chilin.
-
Lägg frukt och grönsaker i en mixer. Tillsätt basilika, mynta, olja och vinäger. Mixa till en slät soppa.
-
Häll soppan i skålar. Toppa med koriander och olja. Servera med surdegsbröd.