3.73.73.73.73.7

Gazpacho med vattenmelon och mynta är det som gäller heta sommardagar. Denna är frisk och får dessutom lite extra hetta av chili.  

För 6-8 personer:

Ingredienser

500 g vattenmelon
500 g tomater, i olika färger
0,5 gurka
1 selleristjälk
1 schalottenlök
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
0,5 kruka basilika
0,5 kruka mynta
1 dl olivolja
0,5 dl äppelcidervinäger

Garnering:

koriander
olivolja

Tillbehör:

surdegsbröd

20 minuter

Gazpacho med vattenmelon och mynta – gör så här:

  1. Halvera och kärna ur melonen. Skala och skär den i bitar. Tärna tomaterna. Skala gurkan och skär den i bitar. Skär selleristjälken i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och strimla chilin.
  2. Lägg frukt och grönsaker i en mixer. Tillsätt basilika, mynta, olja och vinäger. Mixa till en slät soppa.
  3. Häll soppan i skålar. Toppa med koriander och olja. Servera med surdegsbröd.
Fler recept med: Buffémat, Soppa, Spanskt, Veganskt