Gazpacho med tomat och vattenmelon

44444

Recept på gazpacho med tomat och vattenmelon. Melon, tomat och chili är en god kombination. Här tillsammans med mättande avokado. Passar som förrätt eller lätt lunchrätt.

För 4 personer som huvudrätt eller 8 personer som förrätt:

Ingredienser

2 skivor bröd, vitt
0,5 gurka
500 g tomater
500 g vattenmelon, utan kärnor och skal
2 msk olivolja
1 msk citron, pressad 
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 dl isbitar

Tillbehör:

1 rödlök, liten
1 avokado
0,5 gurka
1 msk olivolja
2 tsk citron, pressad
1 krm salt
ev dill- eller korianderblommor

10 minuter

Gazpacho med tomat och vattenmelon – gör så här:

  1. Skär bort kanterna på brödet. Skär det i tärningar och lägg i en mixer. Skala gurkan lite slarvigt och skär i bitar. Tärna tomater och vattenmelon. Lägg gurka, tomater och melon i mixerkannan.
  2. Tillsätt olja, citronsaft, sambal, salt och isbitar. Mixa till en slät soppa.
  3. Tillbehör:Skala och finhacka löken. Halvera, kärna ur och skär avokadon i små tärningar. Småtärna gurkan. Blanda grönsakerna och tillsätt olja och citronsaft. Krydda med salt.
  4. Servera soppan i glas och toppa med lök- och grönsakshacket och eventuellt dill- eller korianderblommor.