Gazpacho med tomat och vattenmelon

Recept på gazpacho med tomat och vattenmelon. Melon, tomat och chili är en god kombination. Här tillsammans med mättande avokado. Passar som förrätt eller lätt lunchrätt.

Ingredienser

  • 2 skivor bröd - vitt
  • 0,5 gurka
  • 500 g tomater
  • 500 g vattenmelon - utan kärnor och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 dl isbitar

Tillbehör

  • 1 rödlök - liten
  • 1 avokado
  • 0,5 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • ev dill- eller korianderblommor

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet. Skär det i tärningar och lägg i en mixer. Skala gurkan lite slarvigt och skär i bitar. Tärna tomater och vattenmelon. Lägg gurka, tomater och melon i mixerkannan.

  2. Tillsätt olja, citronsaft, sambal, salt och isbitar. Mixa till en slät soppa.

  3. Tillbehör:Skala och finhacka löken. Halvera, kärna ur och skär avokadon i små tärningar. Småtärna gurkan. Blanda grönsakerna och tillsätt olja och citronsaft. Krydda med salt.

  4. Servera soppan i glas och toppa med lök- och grönsakshacket och eventuellt dill- eller korianderblommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!