Gazpacho med pilgrimsmusslor

Räcker till även till fyra portioners förrätt om man så vill. Recept från ”Paulúns GI-mat” (Fitnessförlaget).

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Expressen

Gör så här:

  1. Skala löken, rensa paprikan och skär alla grönsakerna i bitar. Mixa grönsakerna i en mixer till en slät röra och lägg därefter till olivoljan och den mängd vatten som ger en lagom tjock konsistens.
  2. Salta och peppra efter smak. Garnera med färska örter, till exempel basilika. Låt gärna soppan stå i kylskåp i 30 minuter. Servera kall.
  3. Stek musslorna i olivoljan i ett par minuter på varje sida. Salta och peppra medan du steker.
  4. Spetsa musslan med ett träspett och lägg spettet över soppskålen. På sommaren kan du grilla musslorna, pensla dem då med lite olja samt salta och peppra före grillning.

Recept från