55555

Gazpacho med persikor är en fräsch, fruktig och mild gazpacho som är en perfekt match till cava. Paprikan ger en spännande och god smakbrytning till söta persikor, och gör att vinet passar extra bra.

För 4 personer:

Ingredienser

3 aprikoser, torkade, mjuka
2 dl vatten
3 persikor, mogna
1 paprika, gul
300 g cantaloupemelon, skalet bortskuret och utan kärnor
2 msk balsamvinäger, vit
1 krm salt
0,5 dl cava, ev
2 + 2 msk olivolja
50 g manchegoost

Garnering:

1 msk gräslök
ätliga blomblad, t ex ramslök, gräslök, verbena, fläder

15 minuter + 2 timmar i kyl

Gazpacho med persikor – gör så här:

  1. Koka upp aprikoserna med vattnet. Låt kallna. Kärna ur och skär persikor och paprika i bitar.
  2. Mixa paprika, persikor, melon och aprikoser med vattnet, vinäger och 2 msk olja. Späd eventuellt med cava. Passera soppan genom en sil. Kyl soppan ca 2 timmar.
  3. Smula eller riv manchegon. Skär gräslöken mycket fint med vass kniv. Häll upp soppan och garnera med ost, 2 msk olja, gräslök och blomblad.

 

Fler recept med: Frukt och bär, Soppa, Vegetariskt