00000

En kall grönsakssoppa som får en ny karaktär med blåbär. ­Gazpacho är en frisk sommarsoppa som passar till förrätt.

För 4 -6 pers förrätt

Ingredienser

Ingredienser

1 kapsel fond du chef grönsaksfond
3 dl vatten
1 bröd (50 g) skiva ljust
3 tomater solmogna
1 gurka
1 paprika röd
1 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar nymald
0,75 tsk salt
1 schalottenlök
2 dl blåbär
2 dl krutonger

Gazpacho med blåbär – gör så här:

  1. Lös fonden i vattnet och värm eventuellt. Låt svalna.
  2. Finfördela brödet i en skål. Häll på buljongen.
  3. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala gurkan och skär den i bitar, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg alltsammans i en matberedare och mixa tillsammans med vinäger, tomatpuré samt bröd- och buljongblandningen till en slät soppa.
  4. Häll upp soppan i en skål och krydda med peppar och salt. Skala och finhacka löken. Tillsätt lök och blåbär. Servera soppan väl kyld. Toppa med krutonger.
Fler recept med: Förrätter, Soppa