1 timme + 50 minuter jäsning + 12-14 minuter i ugn
Gör så här:
- Grissini: Finhacka salamin. Stek den knaprig i en stekpanna. Låt kallna. Finriv osten.
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt chorizo, ost, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 32 bitar. Forma till 25 cm långa pinnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs övertäckta ca 10 min. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kallna på galler.
- Gazpacho: Lägg paprikorna i en matberedare. Skär tomaterna i mindre bitar. Ansa och skär löken i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kärna ur chilin.
- Lägg tomater, lök, vitlök och chili i matberedaren och mixa slätt. Tillsätt olja, vinäger och salt. Späd med vattnet till lagom soppkonsistens. Ställ i kylen så att den blir riktigt kall.
- Servera gazpachon i glas med grissinin till.