Gazpacho från Cadiz

Frisk, fruktig och svalkande. Härlig lunch, förrätt eller på buffé. Serveras gärna med isbit.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 vitt bröd - skivor, kantskuret
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 0,5 gurka
  • 0,5 grön paprika
  • 1 gul lök - liten
  • 1 äpple - grönt och skalat
  • 800 g tomater - färska
  • 3 dl grönsaksbuljong - kall
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk tomatpuré

Tillbehör

  • melon - tärnad
  • gul lök - hackad
  • gurka - hackad

Gör så här

  1. Rosta brödet och dela det i bitar. Lägg det i matberedaren med vitlöksklyftor och salt. Kör några varv.

  2. Lägg ner gurka, paprika och äpple i bitar och löken i klyftor. Kör snabbt med stålkniven 8–10 sekunder tills grönsakerna är grovhackade.

  3. Kryssa tomaterna i toppen, lägg ner dem ett ögonblick i kokande vatten och dra sedan av skalen. Dela dem i bitar och lägg ner i matberedaren. Kör snabbt till ett grovhackat mos.

  4. Häll på buljong, olja och vinäger och smaksätt om det behövs mer salt och nymald svartpeppar och ev tomatpuré. Kör snabbt några varv, häll upp i skålar och servera med isbitar i soppan och lite extra hackade grönsaker och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!