00000

Den här gazpachon är förändrad i grunden eftersom brödet tagits bort. I stället gör vi en frisk sallads­soppa att servera före kräftorna.

För 2 liter

Ingredienser

1 kg tomat, riktigt mogna
2 röd paprika, (ca 200 g)
3 gul knipplök, ( ca 150 g)
0,3 röd spansk peppar
2 vitlöksklyfta
0,5 gurka, (ca 200 g)
5 dl vatten
0,5 citronsaft, pressad, ca 0,5 dl
2 tsk salt
3 msk olivolja

Tillbehör (finhackade)

1 paprika
0,5 gurka
2 gula knipplökar med blast
4 tomat

20 min

1. Ta bort fästet, skålla och skala tomaterna. Ansa, skölj och skär paprika, lök, chili, vitlök och gurka i bitar. Mixa grönsakerna med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt vatten, citronsaft och salt. Rör ner olivoljan.
2. Kyl soppan före servering. Servera den i portionsskålar med hackade grönsaker i.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa, Vegetariskt