Gazpacho

Den här soppan smakar gott både varm och kall. Paprikan som blir över är god att strimla ner och blanda i pasta tillsammans med lite riven parmesan. Soppan serveras med spenatoch ostmuffins. Avsluta gärna med en frukt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 paprika - marinerad, grillad, från burk
  • 4 kvisttomater - mogna
  • 3 dl hönsbuljong
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 msk naturell yoghurt
  • 1 msk myntablad - finhackade
  • 1 muffins
  • 1 muffins

Gör så här

  1. Låt paprikan rinna av på hushållspapper. Skär den i bitar. Skär även tomaterna i bitar.

  2. Fräs paprika- och tomatbitarna under omrörning i en kastrull. Späd med buljongen och sjud ca 10 min. Finfördela soppan med mixerstav. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.

  3. Blanda yoghurten och myntan. Servera till soppan med spenat- och ostmuffins.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!