00000

Den här soppan smakar gott både varm och kall. Paprikan som blir över är god att strimla ner och blanda i pasta tillsammans med lite riven parmesan. Soppan serveras med spenatoch ostmuffins. Avsluta gärna med en frukt.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 paprika marinerad, grillad, från burk
4 kvisttomater mogna
3 dl hönsbuljong
0,5 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

2 msk naturell yoghurt
1 msk myntablad finhackade
1 muffins
1 muffins

Gör så här:

  1. Låt paprikan rinna av på hushållspapper. Skär den i bitar. Skär även tomaterna i bitar.
  2. Fräs paprika- och tomatbitarna under omrörning i en kastrull. Späd med buljongen och sjud ca 10 min. Finfördela soppan med mixerstav. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.
  3. Blanda yoghurten och myntan. Servera till soppan med spenat- och ostmuffins.