1. Koka upp vatten och buljongtärning och låt kallna. Skär en tomat, hälften av gurkan, skalad lök och vitlök i bitar.
2.Halvera paprikan, ta bort kärnorna och skär ena halvan i bitar.
3. Lägg ner grönsaksbitarna och buljongen i en matberedare och kör dem till en puré. Blanda med passerade tomater. Krydda med salt, peppar, limeskal, limesaft och olja.
4. Skär de återstående grönsakerna i små tärningar till garnering.
5. Servera med knäckebröd, Keso och gräslök
Gazpacho
En spansk soppa gjord på solmogna tomater och andra nyskördade grönsaker, som serveras kall. Bjud knäckebröd med Keso och hackad gräslök till.
För 2 person(er)
Ingredienser
3 dl | vatten |
1 | grönsaksbuljongtärning |
2 | tomater |
1 | gurka, liten grön (250 g) |
1 | gul lök, liten |
1 | vitlöksklyfta |
1 | gul paprika |
3 dl | tomater, passerade |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
0,5 | limefrukt, skal och saft |
0,5 msk | olivolja |
Tillbehör
4 | hårt bröd, bitar |
150 g | keso, naturell |
1 msk | gräslök, hackad |