Gåsleverterrine med Äppelsalsa och Tortillaspröt

Be butiken där du handlar att skära gåsleverterrinen i skivor och gärna vakuumpaketera dem för att behålla färgen. Om du använder gåslever från burk är det bra att öppna burken i båda ändar och trycka ut en bit med bottenplattan och sedan skära i skivor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g gåsleverterrine

Äppelsalsa

  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 bit ingefära - torkad
  • 3 äpplen - syrliga, gärna Granny Smith

Äppelstavar

  • 2 msk citronsaft - pressad
  • 2 msk vatten
  • 2 röda äpplen - små

Tortillaspröt

  • 3 vetetortilla - små och mjuka
  • 1 msk olivolja

Till servering

  • 150 g salladsskott - blandade

Gör så här

  1. Äppelsalsa: Koka ihop äppelcidervinäger, socker, stjärnanis och ingefära i en kastrull. Låt det koka ihop 2-3 minuter.

  2. Skala och riv ner äpplet direkt i lagen. Häll över det i en burk med lock och låt det stå svalt ca 1 dygn.

  3. Tortillaspröt: Sätt ugnen på 250°. Pensla tortillabrödet med olja. Skär det sedan i långa trekantiga snibbar. Grädda det i ugnen ca 5 min.

  4. Äppelstavar: Blanda citronsaft och vatten. Skär tunna stavar av äpplet och lägg ner i citronvattnet.

  5. Skär gåslevern i skivor om de inte redan är skurna och fördela på tallrikar. Lägg på sallad, äppelsalsa, äppelstavar och tortillaspröt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!