Gåslever med tryffeltapenade

Tryffletapenade kan köpas färdig i italienska delikatessbutiker – ”La tartufata”. För den som vill göra egen lämnar vi här ett förenklat recept.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g fransk gåslever - eller anklever av bästa kvalitet
  • 8 baguette - i skivor, lätt rostad
  • 8 baguette - i skivor, lätt rostad
  • 25 g mâchesallad

Tryffeltapenade

  • 100 g champinjoner - färska
  • 1 msk smör
  • 100 g svarta oliver - med kärna
  • 1 tsk vit tryffelolja - av bästa kvalitet
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar - nymald

Gör så här

  1. 1.Tryffeltapenade: Skär champinjonerna i bitar och stek dem i smöret. Låt kallna. Kärna ur oliverna. Mixa svamp, oliver och tryffelolja till en fin puré. Smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas dagen före.

  2. Servering: Fördela machesalladen på baguetteskivorna. Skiva gåslevern med en varm kniv och lägg på salladen. Forma ägg av tryffeltapenden med hjälp av en tesked och lägg på varje gåsleverskiva. Lägg upp på ett uppläggningsfat. Täck med plastfilm och låt stå i kylen tills det ska serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!