Gärdets laxpudding

Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g lax - rimmad
  • 1 kg potatis - (8-10 st)
  • 1 purjolök - stor
  • 1 dl dill - hackad
  • 1 msk smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skär potatis och lax i tunna skivor. Skiva löken tunt och hacka dillen grovt och varva allt tillsammans i en smörad, ugnssäker form. Börja med ett lager potatis i botten och avsluta med ett lager potatis på toppen!

  3. Vispa ihop ägg och mjölk med lite vitpeppar och häll över blandningen. Grädda ca 1 timme i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!