1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.
2. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
3. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12–24 bitar.
Gammaldags hallonsnitt på nytt vis
Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan den skäras i generösa bitar. Gräddningstiden är densamma oavsett storlek på kakorna.
För 12 –24 kakor
Ingredienser
250 g | smör, rumsvarmt |
1,5 dl | strösocker |
2 | ägg |
7 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
Fyllning
1 dl | hallonsylt, fast |
Glasyr
1,5 dl | florsocker |
1,5 msk | vatten |
Garnering
1 dl | mandelspån, rostade |
Fler recept med:
Ägg och mejeri, Bakning, Barn och familj, Frukt och bär, Kakor och bullar, Picknick