Gai pad met mamuang (Kyckling med chili och cashewnötter )

Gai pad met mamuang är wokad kyckling med chili och cashewnötter. Röd chilipasta hittar du i butiker med asiatiska livsmedel.
Sophie Berlin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 3 thai chili - torkade
  • 1 gul lök
  • 100 g ostronskivling - eller skogschampinjoner
  • 2 salladslökar
  • 5 msk solrosolja
  • 2 dl cashewnötter - rostade saltade

Sås

  • 2 msk chilipasta - röd
  • 3 msk ostronsås
  • 3 msk soja - japansk
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl vatten - eller hönsbuljong

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.

  2. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen, rör tills sockret lösts upp.

  3. Skär chilin i 1 cm långa bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa och skär svampen i grova bitar. Ansa och skär salladslöken i 5 cm långa bitar.

  4. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Stek kycklingen hastigt på hög värme 2–3 min. Lägg i chili, lök och svamp, stek ca 2 min. Häll på såsen och tillsätt salladslöken. Låt koka ihop ca 1 minut.

  5. Strö över cashewnötterna och servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!