4.34.34.34.34.3

Gai pad met mamuang är wokad kyckling med chili och cashewnötter. Röd chilipasta hittar du i butiker med asiatiska livsmedel.

För 6 personer:

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
3 thai chili, torkade
1 gul lök
100 g ostronskivling, eller skogschampinjoner
2 salladslökar
5 msk solrosolja
2 dl cashewnötter, rostade saltade

Sås:

2 msk chilipasta, röd
3 msk ostronsås
3 msk soja, japansk
1 tsk sesamolja
1 msk strösocker
0,5 tsk svartpeppar, nymald
0,5 dl vatten, eller hönsbuljong

Tillbehör:

ris

30 minuter

Gai pad met mamuang (Kyckling med chili och cashewnötter) – gör så här:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.
  2. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen, rör tills sockret lösts upp.
  3. Skär chilin i 1 cm långa bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa och skär svampen i grova bitar. Ansa och skär salladslöken i 5 cm långa bitar.
  4. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Stek kycklingen hastigt på hög värme 2–3 min. Lägg i chili, lök och svamp, stek ca 2 min. Häll på såsen och tillsätt salladslöken. Låt koka ihop ca 1 minut.
  5. Strö över cashewnötterna och servera med ris.