00000

Köttfärs är den klassiska pirogfyllningen. Här med extra sting av chilipeppar. Se också: deg till piroger.

För 1 16 piroger

Ingredienser

Köttfärsfyllning

400 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter (100 g)
1 msk rapsolja
1 tsk chilipepper ancho style (Santa Maria)
1 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 tsk salt
2 msk tomatpuré
1 dl vatten

20 min

Fyllning till piroger

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs färsen på hög värme ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, morötter, kryddor och salt. Sänk temperaturen något och stek alltihop under omrörning ca 5 min.
  2. Blanda ner tomatpuré och vatten och låt köttfärsröran puttra på låg värme ca 10 min. Låt den kallna innan den läggs i pirogerna.

 

Gör egen deg till pirogerna – se recept här!