Fyllning till piroger

Köttfärs är den klassiska pirogfyllningen. Här med extra sting av chilipeppar. Se också: deg till piroger.
Allt om Mat

Köttfärsfyllning

  • 400 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter - (100 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipeppar (anchostyle) - (Santa Maria)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs färsen på hög värme ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, morötter, kryddor och salt. Sänk temperaturen något och stek alltihop under omrörning ca 5 min.

  2. Blanda ner tomatpuré och vatten och låt köttfärsröran puttra på låg värme ca 10 min. Låt den kallna innan den läggs i pirogerna.

  3. Gör egen deg till pirogerna – se recept här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!