1. Fyllning 1: Sätt ugnen på 275° grill. Lägg paprikorna i en ugnssäker form. Grilla dem högt upp i ugnen tills skalen är svarta. Låt svalna på köksbänken. Ta bort kärnhus och dra bort skalet. Skär paprikorna i strimlor.
2. Skala och skiva löken. Blanda löken med vinäger, olja, salt och peppar. Låt marinera ca 10 min.
3. Fördela paprika, lök, smulad fetaost och persilja på 2 tortilla-bröd. Lägg på 2 bröd och tryck ihop.
4. Fyllning 2: Skär osten i skivor. Strimla tomaterna. Fördela ost, tomater, skinka och sallad på 2 tortillabröd. Krydda med peppar. Lägg på ytterligare 2 bröd och tryck ihop.
5. Pensla de dubbla bröden med olja. Grilla ca 3 min per sida över glöden. Skär bröden i snibbar.
Fyllda tortillabröd
Dubbla tortillabröd med läckra fyllningar kan förberedas i god tid. Grillad paprika finns även på burk för dig som har bråttom.
För 8 person(er)
Ingredienser
8 | tortillabröd, (340 g) |
2 msk | rapsolja |
Fyllning 1:
2 | röda paprikor |
1 | rödlök |
1 msk | rödvinsvinäger |
1 msk | olivolja |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
100 g | fetaost |
1 dl | bladpersilja |
Fyllning 2:
1 | mozzarellaost, (125 g) |
4 | tomater, marinerade soltorkade |
100 g | parmaskinka |
25 g | rucolasallad |
2 krm | nymald svartpeppar |