00000

En medelhavssmakande grönsaksrätt som får god smak av bland annat sardeller. Paprikorna delas och rostas med skalen upp i 250° i ugnen tills skalen är svarta. Lägg dem i plastpåse ca 10 min och dra sedan av skalet.

För 10 person(er)

Ingredienser

4 endiver
2 msk smör
2 dl vatten
2 msk pressad citron
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
1 krm peppar nymald

Ratatouille

400 g aubergine
300 g zucchini
2 röda paprikor rostade
1 gul lök
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
1,5 tomatconcassé (se recept)

Fyllda plommontomater

10 plommontomater
3 msk kapris
2 schalottenlökar finhackade
1 vitlöksklyfta finhackad
1 röd paprika mycket finhackad
1 dl mandel skållad, rostad, hackad
4 sardeller finhackade

Tomatconcassé

8 plommontomate skållade, skalade, urkärnade
2 msk olivolja
2 schalottenlökar finhackade
2 vitlöksklyftor finhackade
0,5 tsk salt
2 krm strösocker
1 krm peppar nymald
1 msk tomatpuré

Skålla och skala tomaterna. Skär av en liten bit vid stjälkfästet så att de står stadigt och kan kärnas ur. Blanda samman kapris, lök, vitlök, paprika, mandel och sardeller och fyll kärnhusen med blandningen. Ställ kallt tills de ska serveras.

Gör så här:
Skär tomaterna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en kastrull.
Fräs tomater och lök ca 3 min och låt sedan koka ihop med kryddorna och tomatpuré ca 30 min. Kör i mixer till en puré.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter