Det finns färdiga urbenade lår att köpa, de kallas lårfilé.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 urbenade kycklinglår
1 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
4 skivor parmaskinka
4 vitlöksklyftor
1 lagerblad
0,5 tsk oregano
0,5 tsk rosmarin
0,5 tsk timjan
0,5 tsk salvia
2 msk persilja hackad
2 msk olja
1 dl torrt vitt vin

Tillbehör

100 g blandad sallad
ärter Mammas

1. Lägg ut kycklinglåren.
2. Salta och peppra och lägg på 1/2 skiva skinka på varje kycklinglår.
3. Skala och finhacka vitlöken. Smula lagerbladet och blanda alla kryddorna. Strö över vitlök och fördela kryddblandningen ovanpå skinkan.
4. Rulla ihop ruladerna och fäst – som Carlo gör – med en bit torr spaghetti! Enkelt och praktiskt. Stick först hål med en provsticka eller tandpetare.
5. Bryn ruladerna i olja, häll på en bottenskyla vitt vin och sjud dem under lock ca 10 minuter. Servera med en blandad sallad, ärter och bröd.

Mammas ärter se recept i receptdatabasen.