3.93.93.93.93.9

Fyllda paprikor med spenatris är en god vegorätt men passar även bra till kyckling, fisk och kött.Välj en lagrad parmesanost så får fyllningen rejält med smak.

För 4 personer:

Ingredienser

4 spetspaprikor
50 g parmesanost
0,5 kruka basilika
250 g ricottaost
1 + 0,5 tsk salt
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 zucchini
2 + 1 msk olivolja

Ris:

3 dl arborioris
6 dl vatten
1 dl vitt vin, torrt
1 grönsaksbuljongtärning
150 g spenat
0,5 tsk salt

Garnering:

50 g parmesanost, flagad
0,5 kruka basilika

30 minuter

Fyllda paprikor med spenatris – gör så här:

  1. Ris: Koka riset i vatten, vin och buljongtärning ca 20 min.
  2. Skär bort toppen på paprikan och peta ut kärnorna. Riv parmesanosten. Hacka basilikan. Blanda ricottaosten med parmesanost och basilika och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg oströran i en spritspåse och spritsa fyllningen i paprikorna.
  3. Ansa och skär zucchinin i skivor. Pensla skivorna med 2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla paprikan med 1 msk olja.
  4. Grilla paprika och zucchini direkt (över glöden) ca 3 min på varje sida.
  5. Blanda ner spenaten i riset och krydda med salt.
  6. Lägg paprika och zucchini på ett fat och strö över parmesanost och basilika och servera med spenatris.