Fyllda grillade paprikor med spenatris

Fyllda paprikor med spenatris är en god vegorätt men passar även bra till kyckling, fisk och kött.Välj en lagrad parmesanost så får fyllningen rejält med smak.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 spetspaprikor
  • 50 g parmesan
  • 0,5 kruka basilika
  • 250 g ricottaost
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja - + 1 msk

Ris

  • 3 dl arborioris
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 150 g spenat
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 50 g parmesan - flagad
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Ris: Koka riset i vatten, vin och buljongtärning ca 20 min.

  2. Skär bort toppen på paprikan och peta ut kärnorna. Riv parmesanosten. Hacka basilikan. Blanda ricottaosten med parmesanost och basilika och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg oströran i en spritspåse och spritsa fyllningen i paprikorna.

  3. Ansa och skär zucchinin i skivor. Pensla skivorna med 2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla paprikan med 1 msk olja.

  4. Grilla paprika och zucchini direkt (över glöden) ca 3 min på varje sida.

  5. Blanda ner spenaten i riset och krydda med salt.

  6. Lägg paprika och zucchini på ett fat och strö över parmesanost och basilika och servera med spenatris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!