30 minuter
Fyllda paprikor med spenatris – gör så här:
- Ris: Koka riset i vatten, vin och buljongtärning ca 20 min.
- Skär bort toppen på paprikan och peta ut kärnorna. Riv parmesanosten. Hacka basilikan. Blanda ricottaosten med parmesanost och basilika och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg oströran i en spritspåse och spritsa fyllningen i paprikorna.
- Ansa och skär zucchinin i skivor. Pensla skivorna med 2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pensla paprikan med 1 msk olja.
- Grilla paprika och zucchini direkt (över glöden) ca 3 min på varje sida.
- Blanda ner spenaten i riset och krydda med salt.
- Lägg paprika och zucchini på ett fat och strö över parmesanost och basilika och servera med spenatris.