00000

När brödkakorna kallnat över en stång går det lättare att fylla dem utan att de bryts i en vikning. Brödkakorna kan frysas in ostekta på bakplåtspapper. Låt dem tina 30 min innan de gräddas.

För 16 st

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten kallt
2 msk anis stött
2 msk strösocker
1 msk salt
100 g smör rumstempererat
7 dl rågsikt
8 dl vetemjöl

Fyllning

endiveblad, skivad prästost, dillvippor, olivolja, flingsalt

1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet och samtliga ingredienser.
Knåda ihop till en smidig deg. Den ska inte jäsa.
2. Dela upp degen i 16 delar.
Kavla ut varje degbit till runda kakor ca 15 cm i diameter. Stek bröden i en torr stekpanna på svag värme, 2-3 min på varje sida. Häng bröden över en stång för att svalna.
3. Servering: Fyll bröden med endiveblad, skivad prästost,
dillvippor. Stänk över lite olivolja och salt.

Fler recept med: Förrätter, Mackor, Övrigt, Smårätter