33333

Chokladmuffins med kladdig chokladfyllning. I varje muffins göms lite extra lyx – chokladkräm som spritsas in när muffinsen kallnat. Denna kräm kallas ganache.

För 10 chokladmuffins

Ingredienser

200 g smör rumsvarmt
3 dl strösocker
1,5 dl kesella vanilj
3 ägg
0,5 dl kakaopulver
4 dl vetemjöl (240 g)
1,5 tsk bakpulver
50 g valnötter grovhackade
10 stora muffinsformar i papper

Ganache

100 g mörk choklad
0,75 dl vispgrädde

Fyllda chokladmuffins steg-för-steg

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa smör och socker till en kräm. Vispa därefter i vaniljkesella och ett ägg i taget.
  3. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och hackade valnötter och vänd ner i smörkrämen. Blanda till en jämn smet.
  4. Ställ ut 10 stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Prova att de är torra med en provsticka. Ta ut och låt kallna på galler.
  5. Ganache: Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en spritspåse med en tyll med ganska litet hål.
  6. Tryck ner tyllen i mitten av varje muffins. Spritsa i kräm tills det rinner över. Flytta över till nästa muffins och fortsätt så tills all kräm är slut. Låt stå att stelna ca 1 timme.
Fler recept med: Bakning, Choklad, Kakor och bullar, Övrigt