Fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön

3.73.73.73.73.7

Recept på fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön. Senapsfröna ger en liten tuggig konsistens till äggen.

För 8-10 personer:

Ingredienser

8 ägg
1 rödlök, liten
1 påse senapsfrön, gula (26 g)
1,5 msk rödvinsvinäger
1,5 msk strösocker
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

1 kruka dill

30 minuter

Fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön — gör så här:

  1. Koka äggen 6–7 min. Kyl i kallt vatten och skala dem.
  2. Skala och finhacka löken. Koka senapsfröna i vatten ca 2 min. Häll av i finmaskig sil och spola med kallt vatten. Blanda senapsfröna med lök, vinäger och socker. Låt stå ca 10 min.
  3. Skär först av en liten bit av toppen och botten på äggen så att de kan stå stadigt och halvera dem sedan på tvären. Gröp ut gulorna och lägg i en skål. Ställ halvorna på ett fat.
  4. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Vispa gulorna separat med senap, salt och peppar. Blanda crème fraiche och ägguleröra och fyll en spritspåse med tyll.
  5. Låt lök- och senapsröran rinna av. Spritsa krämen i äggvitehalvorna. Toppa med lökröra och garnera med dill.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Buffémat, Jul, Övrigt