40 minuter + 45 minuter i ugn
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Ta ur fisken. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär den i skivor. Ansa och skiva löken.
- Gnid in fisken med 2 tsk flingsalt. Fyll med citronskivor, lök, smör, oliver och tomater. Strö över 2 tsk flingsalt.
- Lägg försiktigt in fiskarna i varsin stekpåse. Häll 2 msk vin i varje påse och förslut dem. Lägg påsarna på en plåt. Tillaga fisken mitt i ugnen 40–45 min.
- Sallad: Lägg spenaten på ett fat. Kärna ur och skiva avokadon och lägg den på spenaten. Ansa kantarellerna och stek dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
- Skär eller bryt av ändarna på sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 2 min. Ta upp och lägg i isvatten så att kokningen avstannar.
- Lägg sparrisen på salladen och toppa med kantareller. Hyvla över parmesan och ringla över olja. Servera fisken med salladen.
Recept av Camilla Bröms