Fylld regnbåge med sparris- och kantarellsallad

Recept på fylld regnbåge med sparris- och kantarellsallad. Fiskarna läggs i praktiska stekpåsar som tål ugnsvärme. I påsen behålls smak och saftighet.

För 8 personer

Ingredienser

2 hela regnbågar (à ca 700 g)
1 citron stor
2 gula lökar färska, eller röda
2 tsk flingsalt + 2 tsk
125 g smör
175 g oliver svarta, utan kärnor
20 körsbärstomater
4 msk vitt vin torrt

Sparris- och kantarellsallad:

100 g spenat färsk
2 avokador
300 g kantareller
2 msk smör
2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald
400 g grön sparris
25 g parmesanost
1 msk olivolja

40 minuter + 45 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Ta ur fisken. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär den i skivor. Ansa och skiva löken.  
  2. Gnid in fisken med 2 tsk flingsalt. Fyll med citronskivor, lök, smör, oliver och tomater. Strö över 2 tsk flingsalt.
  3. Lägg försiktigt in fiskarna i varsin stekpåse. Häll 2 msk vin i varje påse och förslut dem. Lägg påsarna på en plåt. Tillaga fisken mitt i ugnen 40–45 min.
  4. Sallad: Lägg spenaten på ett fat. Kärna ur och skiva avokadon och lägg den på spenaten. Ansa kantarellerna och stek dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär eller bryt av ändarna på sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 2 min. Ta upp och lägg i isvatten så att kokningen avstannar.
  6. Lägg sparrisen på salladen och toppa med kantareller. Hyvla över parmesan och ringla över olja. Servera fisken med salladen. 

Recept av Camilla Bröms

Fler recept med: Fisk, Övrigt