Fylld paprika med tacosmak

00000

Quorn är gjort av ett svampprotein och är både fiberrikt och  fettsnålt. Eftersom färsen inte behöver brynas är den väldigt smidig att använda.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 paprikor, riktigt stora
1 burk kidneybönor, (400 g)
1 quornfärs, förpackning fryst (300 g)
1 burk tomater smaksatta med chili, (ca 400 g) krossade
1 påse tacokryddmix, (ca 40 g)
2 vitlöksklyftor

Tillbehör:

2 dl yoghurt, grekisk
60 g bröd/pers
grönsallad

1. Sätt ugnen på 225°. Skär av ett lock på paprikan och ta bort kärnor och innerväggar. Skär bort lite i botten så att paprikorna står stadigare. Ställ dem i en ugnssäker form.
2. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda bönor, quorn, tomat, tacokrydda och pressad vitlök.
3. Fördela röran i paprikorna och sätt på locken. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.