Fylld lövbiff med senapspotatis

Recept på fylld lövbiff med senapspotatis. Potatisen får koka i den goda senapsgrädden. Servera den genast, såsen ska vara krämig och lövbiffen nystekt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g lövbiff - 4 skivor
  • 4 msk fransk senap
  • 1 burk kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vatten

Senapspotatis

  • 800 g potatis - mjölig
  • 2 msk dijonsenap
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g sockerärter

Gör så här

  1. Potatis: Skala och skär potatisen i cm-stora bitar. Lägg den i en kastrull. Rör ut senap i matlagningsgrädden och blanda ner i potatisen. Tillsätt salt och peppar. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk ca 12 min.

  2. Bred senap på lövbiffskivorna och strö på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar.

  3. Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.

  4. Servera senapspotatisen genast med stekt lövbiff och sockerärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!